Gebiedsinformatie

Tags: toestemming, goedkeuring, beheerder, gebiedsbeheerder, boswachter, landschapsbeheerder, gebiedsinformatie, cache leggen, contactinformatie, beheerkantoor

Ben jij van plan een geocache te leggen? Hier kun je bepalen bij welke instantie/natuurbeheerder je goedkeuring moet aanvragen.
Je plaatst immers een geocache op hun grondgebied (let op, momenteel is er alleen gebiedsinformatie van Landschap Overijssel, het Flevo-LandschapLandschap Noord-HollandNatuurmonumenten en Staatsbosbeheer)

Als eerste krijg je een overzichtskaart zonder gebiedsmarkeringen. Als je ver genoeg inzoomt, dan worden de gebieden nauwkeurig weergegeven. 

Je kunt op diverse manieren zoeken naar de contactgegevens van de beheerder van het specifieke gebied waar jij je geocache wilt gaan leggen:

  1. Je kunt bij 'Locatie' een coördinaat invullen, of een plaatsnaam.
  2. Als laatste kun je het gekleurde markeer ballonnetje handmatig verplaatsen op de kaart (klik met de muis op het gebied): Zodra je het ballonnetje plaatst in een gebied waar meer informatie over is zal deze verkleuren van rood, naar geel (gegevens worden opgehaald) naar uiteindelijk blauw.

Extra: als je de shiftknop indrukt -of op het vergrootglasknopje (links, onder de slider) klikt- en vervolgens met de muis op de kaart een vierkant 'tekent' en dan de muis loslaat (daarna de shiftknop), zul je zien dat het geselecteerde vierkante gebied wordt uitvergroot.Zo kun je diverse malen snel een bepaald gebied blijven uitvergroten.

Dus, in alle zoekopties, wanneer je een blauw ballonnetje ziet op de kaart, zijn er meer gegevens aanwezig. Je ziet dan ook gelijk een tekstballon verschijnen met extra informatie over de naam van het gebied, de eigenaar van het gebied, een verwijzing naar de website van de beheerder en de naam van de contactpersoon.

Je kunt dan via de aangegeven website een contactformulier, mailadres of telefoonnummer zoeken. Verwijs in die gevallen naar de hier vermelde contactpersoon/beheerkantoor, aangezien deze binnen die organisatie is aangewezen als contactpersoon voor o.a. het terrein in relatie tot geocaching.
Noot: kijk ook eens op de website van Groundspeak m.b.t. de richtlijnen voor het plaatsen van een cache.

Zie ook onderstaande aanvullende gemeentelijke informatie:

Gebiedsinformatie

Rode ballon = Over deze locatie hebben wij geen informatie
Blauwe ballon = Over deze locatie hebben wij informatie
Blauwe ballon = Gegevens worden opgehaald