Financiële bijdrages

Globalcaching heeft met haar website 4Geocaching.eu als doel om de Nederlandse en Belgische cacher te faciliteren met functionaliteiten en informatie. Tevens proberen we de  Nederlandstalige cachers beter in contact te brengen met Groundspeak en landschapsbeheerders. Globalcaching is gestart in juni 2009 met totaal geen middelen. Al gauw werd er een tweedehands server gekocht voor 180 euro waarmee de eerste kosten gemaakt werden. Na ruim vier jaar is Globalcaching ondergebracht in een datacenter, waardoor er structureel meer kosten worden gemaakt. 

Betalend lid

Vanaf juli 2011 is het mogelijk om betalend lid te worden van 4Geocaching.eu. Hiermee help je ons in financieel opzicht en zien we jouw bijdrage als blijk van waardering voor het werk dat we doen. Alle betalingen zijn welkom, maar vanaf een bijdrage van 10 euro of meer per jaar wordt het op het forum bij je profiel (groep: betalend lid) ook zichtbaar dat je betalend lid bent en kun je gebruik maken van diverse extra functies op 4Geocaching zoals:
  • batchlogging van trackables en geocaches
  • de FTF ranglijst, de combi ranglijst, de NL ranglijst
  • het zoeken van geocachers en zoeken van logs van geocachers
  • 4Geocaching services die specifieke informatie van 4Geocaching aanroepen voor GAPP of GSAK: het automatisch bijwerken en downloaden van geocaches in GAPP (Ned, Bel, Lux) en voor bijv bepaalde GSAK macro's (gemaakt door anderen)
  • Gratis advertentieruimte op shop.4Geocaching.eu 

Je kunt je bijdrage doen door, met vermelding van je accountnaam op 4Geocaching.eu, een bedrag naar keuze (minimaal 10 euro wanneer je gebruik wilt maken van de functies voor betalende leden) over te maken naar: (dit heeft de voorkeur, omdat hier geen kosten aan verbonden zijn)

  • IBAN/SEPA Nummer: NL81 SNSB 0705 6468 31
  • BIC Nummer: SNSBNL2A
  • Banknaam: SNS Bank

T.n.v.: Globalcaching
Onder vermelding van jouw 4Geocaching accountnaam


of via de 4Geocaching webshop . In de webshop heb je verschillende betaalmogelijkheden zoals iDEAL, PayPal of Credit Card.

Vergeet bij het afrekenen in de shop ook niet je 4Geocaching accountnaam te vermelden als je gebruik wilt maken van alle functionaliteiten voor betalende leden op 4Geocaching.eu. Dit vul je in bij het afrekenen in het veld Opmerkingen.

Nadat je bijdrage is bijgeschreven (via de bank duurt dit soms 1 of 2 dagen) wijzigen we je status op 4Geocaching naar 'betalend lid'. LET OP: Zodra je betalend lid bent is het handig om even uit te loggen en weer in te loggen (en ook je browser even opnieuw op te starten), zodat je de pagina's kunt zien die beschikbaar worden gesteld aan de betalende leden. Ook als je betaalt via de webshop kan het enkele uren duren voordat jouw account de juiste status krijgt. Dit komt doordat dit een handmatige actie is voor ons.

Ook onderaan het scherm kun je in een oogopslag zien wie betalend lid is van 4Geocaching. Hieronder een voorbeeld, de kleur van de 'betalende'bezoeker is blauw gekleurd: