GSAK Macro's

Tags: GSAK, macro

4Geocaching heeft een aantal web services die software applicaties kunnen gebruiken. Zo bieden we bijvoorbeeld URL's aan die geocache codes van een bepaald land of gebied geven met bijbehorende status zoals gearchiveerd/beschikbaar.
GSAK heeft een aantal macro's die gebruik maken van deze service, waardoor het bijhouden van jouw GSAK geocache database veel eenvoudiger is en sneller gaat. Hieronder vind je nuttige GSAK macro's die gebruik maken van de 4Geocaching service.CacheLengtenNederland.gsk (V2.1.4)
4Geocaching probeert van elke geocache de wandelafstand van parkeerplaats-cache-parkeerplaats te bepalen (alleen voor Nederland). De bezoekers van 4Geocaching kunnen dan o.a. geocaches zoeken op wandelafstand. Middels deze macro kun je die afstanden ook in jouw GSAK database zetten.

GlobalcachingCacheStatusUpdate.gsk (V2.1.2)
Deze macro voegt missende geocaches toe aan de database en werkt de status bij voor geocaches in Nederland, Belgie, Luxemburg en de Duitse deelstaten langs de Nederlandse en Belgische grens of middels het opgeven van een middelpunt en radius. Voor geocaching.com premium leden is er ook de mogelijkheid om het aantal Favorites bij te werken.
Vanaf versie V2.1.2 kun je ook de zoekeresultaten van 4Geocaching.eu website in GSAK krijgen. Zie onderstaand filmpje voor de uitleg.